Calcium EG Forte 1000Mg/800Ie Citroen Kauwtabl 90

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Calcium-D Forte EG draagt bij tot het behoud van sterke botten en tanden dankzij zijn gehalte aan calcium en vitamine D3*.

Wat is Calcium-D Forte EG en waarvoor wordt het gebruikt?Calcium-D Forte EG is een kauwtablet die 1000 mg calcium en 20 mcg (800 IE) vitamine D3 bevat. Calcium-D Forte EG is beschikbaar onder de vorm van kauwtabletten met citroensmaak of muntsmaak.

Calcium-D Forte EG combineert twee essentiële elementen voor het bevorderen en behouden van sterke botten en tanden:- Calcium is een essentieel element voor de mineralisatie van de botten en voor een normaal gebit. De inname van calcium is belangrijk op elke leeftijd voor de maximale opbouw van sterke botten (kinderen), voor het behoud van de botmassa (volwassenen) en voor het beperken van het botverlies (ouderen).*- Vitamine D bevordert de opname van calcium en draagt zo bij tot het behoud van sterke botten. Deze vitamine is oplosbaar in vet en wordt door het lichaam aangemaakt bij voldoende blootstelling aan de zon. Voedsel of bepaalde voedingssupplementen kunnen de toevoer aan vitamine D aanvullen.*Calcium-D Forte EG kan gebruikt worden bij een verhoogde behoefte aan calcium en vitamine D3, zoals tijdens perioden van sterke groei van het skelet, bijvoorbeeld in de puberteit; tijdens de zwangerschap; tijdens de menopauze of bij ouderen, mannen of vrouwen, om aan hun behoefte aan calcium te voldoen.

Kinderen en jongeren :De calcium en vitamine D3 in Calcium-D Forte EG dragen bij tot gezonde botten en tanden, en tot een normale spierwerking.Bovendien draagt vitamine D bij tot een normale opname en een normaal gebruik van calcium, waardoor dit product een ideale combinatie is voor jonge kinderen en jongeren in volle groei.*Osteoporose en vrouwen boven de 50 jaar :Calcium en vitamine D helpen het verlies van botmineralen bij vrouwen in de menopauze te verminderen. Een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose. Het gunstige effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van minstens 1 200 mg calcium en 20 μg vitamine D, ongeacht de bron.

Osteoporose is een ziekte waarbij de botten zeer broos worden en botmassa en structuur verliezen, wat het risico op botbreuken verhoogt.

Een tekort aan calcium en vitamine D maken deel uit van de risicofactoren voor de ontwikkeling van osteoporose. Hiervoor bestaanmeerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Risico op botbreuken en personen ouder dan 60 jaar :Calcium-D Forte EG kan ook gebruikt worden bij ouderen voor het behoud van sterke botten, dankzij zijn gehalte aan calcium. Bovendien helpt vitamine D de risico's van het vallen in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte te verminderen. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar. Het gunstige effect wordt verkregen met een dagelijkse inname van minstens 20 μg vitamine D, ongeacht de bron.

Calcium-D Forte EG is een voedingssupplement dat voldoet aan de hoogste farmaceutische eisen verplicht voor een productie conform de GMP (Good Manufacturing Practices) en de Belgische en Europese normen met betrekking tot voedingssupplementen.

Calcium-D Forte EG bevat geen suiker, lactose en gluten.

* Calcium en vitamine D3 dragen bij tot het behoud van gezonde botten en tanden, en tot een normale spierfunctie. Vitamine D draagt bij tot een normale opname en een normaal gebruik van calcium en fosfor.

Gebruik

De aanbevolen dosis bedraagt 1 kauwtablet per dag. Deze dosis kan worden aangepast naargelang het advies van uw arts of apotheker in functie van de hoeveelheid calcium die u opneemt uit voedsel (melkproducten). U mag op de tabletten kauwen of zuigen.
Calcium-D Forte EG mag op eender welk moment van de dag worden ingenomen, met of zonder voedsel.
De inname van Calcium-D Forte EG dient gewoonlijk langdurig te worden voortgezet bij vrouwen in de menopauze en ouderen.

Samenstelling

Samenstelling per kauwtablet:
Calcium: 1000 mg (125% RI**)
Vitamine D3: 800 I.E. (20 microgram) vitamine D3 (cholecalciferol) (400% RI**)
** RI: referentie-inname

Calciumcarbonaat, Zoetstoffen (Xylitol (E967), Sorbitol (E420), Sucralose (E955)),
Vulstof (Mannitol (E421)), Antiklontermiddel (Glyceryldibehenaat (E471)), Citroenaroma, Cholecalciferol (Vit. D3).

Calcium-D Forte EG bevat geen suiker, lactose en gluten

Indicatie

Calcium-D Forte EG draagt bij tot het behoud van sterke botten en tanden dankzij zijn gehalte aan calcium en vitamine D3

Gegevens
CNK4109252
FabrikantenEurogenerics (EG) Generics & Consumer
MerkenEurogenerics (EG)