Dagje zee met kids

Dagje zee met kids

Heb jij een dagje aan de kust gepland met je kinderen? Als de temperatuur stijgt en de zon schijnt, trekken veel gezinnen naar het strand. Altijd pret, zo’n dagje zwemmen en spetteren in het water, zandkastelen bouwen en frisbeeën. Maar als je uitstap naar zee niet goed gepland is, kan deze dag al snel minder leuke ervaringen met zich meebrengen. Lees hier enkele essentiële items die je zeker mee moet nemen in je strandtas.


1. Zonnebrandcrème


De meesten van ons weten hoe belangrijk het is om zonnebrandcrème te gebruiken om zonnebrand en andere schadelijke effecten van de zon te voorkomen. Het beschermt je huid tegen UV-stralen, verlaagt het risico op huidkanker, voorkomt vroegtijdige veroudering van de huid en helpt een gelijkmatige huidskleur te behouden. Bovendien is het aan te raden om ook je lippen te verzorgen. Koop lippenbalsem met een beschermingsfactor (SPF) om je lippen tegen de zon te beschermen.


2. EHBO-kit


Het is aangeraden om altijd voorbereid te zijn op kleine kwaaltjes en verwondingen. Neem een EHBO-kit mee met verband, pleisters, thermometer, ontsmettingsmiddel, medical tape, pincet, pijnstillers, crème tegen huiduitslag of insectenbeten, warmte- en ijspacks.


3. Waterflessen


Tijdens warme dagen moeten we meer drinken. Zeker als je kinderen ook nog veel lichaamsbeweging hebben op het strand is het belangrijk om uitdroging te voorkomen. Voorzie dus altijd voldoende waterflessen. Een goede tip is om deze flesjes ingevroren mee te nemen, zodat ze langer koel blijven. 


4. Snacks 


Kinderen rennen veel rond op het strand en bewegen veel door te spelen aan de waterlijn. Door al die lichaamsbeweging krijgen jij en de kinderen sneller honger. Voorzie dus voldoende eten en tussendoortjes om de energie op peil te houden. Tip: als je boterhammen voorziet voor de lunch, snij deze dan in stukjes. Als de kinderen per ongeluk eten laten vallen in het zand, blijven er zo nog voldoende ‘propere’ stukjes over.


5. Kleding


We adviseren je om op voorhand na te denken over welke kleding je meeneemt voor jezelf en de kinderen. Deze checklist helpt je om de belangrijkste items niet te vergeten:

  • Zwempakken.
  • Strandlakens.
  • Slippers of sandalen.
  • Waterschoenen.
  • Zonnebril: volledig UVA/UVB-beschermd.
  • Zonnehoeden of petjes.
  • Zwemluiers.
  • Extra kleren: voorzie minimum een extra set kleding per persoon. Om verbrande huid te voorkomen, kunnen kinderen ook rondlopen en zwemmen in t-shirt.
  • Lichte regenjas.